I stället för gran – när man har katt

Jag har börjat pynta lite till 1:a advent redan. Mest för att testa vad jag kan ha nu när Zalmiak numera finns i min bostad, och i mitt liv.

Någon (barrande) julgran vill jag inte ha inomhus. Det var länge sen det stod en levande julgran i mitt hem! Det är jättefint, och doftar så gott, när granen just är intagen, men jag HATAR att dammsuga barr ända fram till midsommar. Däremot har jag haft riktiga granar med ljuspunkter i utomhus.

I år har jag tagit hem lärkgrenar från Evatorp. De skulle jag pynta med en ljusslinga och silverkulor hade jag tänkt mig. Men se det gick inte! Slingan var alldeles för intressant att sätta tänderna i. Det lät olycksbådande när Zalmiak fick ett riktigt bra bett i slingan, framförallt i de små ljuspunkterna. Så slingan knycklades ner i den höga glasvas som lärkgrenarna är nedstuckna i. Det blev ju riktigt piffigt!  img_9395

Alla kulor gjorda av glas fick sorteras bort. Kvar blev stjärnorna av trä, klockorna i metall och kulorna i plast. Det blev helt okej, men visst saknas ljuspunkterna runt grenarna 😦

img_9397

Det måste ju vara adventstid även för en katt, så i Zalmiaks fönster (han har ett favoritfönster i vardagsrummet) har jag hängt upp ett ”draperi” med (plast)stjärnor, så han har något att leka med i ”sitt” adventspyntade fönster.

img_9351

Zalmiak och jag firar 1:a adventshelgen hos kusin M och hennes katt Leo. Det ska bli intressant att se hur de två herrarna kommer överens. Funkar det bra ska Zalmiak husera där när jag åker till Uganda i december. Hoppas, hoppas det funkar!!

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till I stället för gran – när man har katt

  1. Laila skriver:

    Ja har man husdjur så gäller det att anpassa sig!
    Vi åker till Göteborg i helgen så om du tänkt komma förbi får det bli en annan gång!
    Kram

    Gillad av 1 person

  2. Så stor han blivit, en riktigt snygg liten yngling och du kunde ju inte hittat ett bättre namn. Otroligt blank päls.
    Din gren blev jättefin. Uganda låter spännande, ett udda resmål. Håller tummarna med att det funkar för Z.’Allt gott
    /Anette

    Gillad av 1 person

  3. missalien85 skriver:

    Jättefint! Låter som bra alternativ när man har julgranssabotörer i hushållet också som jag själv har 😁

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar