Månadsbild oktober 2015

Nu börjar det hända saker på Evatorp! Under resten av året och nästa år ska jag fota den här vyn den 1:a i varje månad (om jag är på Evatorp då förstås). Det ska bli kul att följa uppbyggnaden av min nya köksträdgård månad för månad. Hoppas du också tycker det!
IMG_3622.JPG
Pallkragarna längst upp mot huset (6 stycken) är bara markeringar för de odlingslådor som jag, på ett eller annat sätt, ska ta med mig från Gården. Men det blir inte aktuellt förrän till våren. Planteringslådorna är 1,5/1,25 m breda, 4,5 m långa och 40 cm höga.
Först ut att planteras i pallkragarna var de två krukorna med rabarber. Mer jord behövs som ni se. Det återkommer jag om senare. Jag vill ju undvika risken att få hit sniglar så jag kommer att ta jord som redan finns på tomten (eller i skogen). Sniglarna på Gården får stanna där de är!! Jag räknar med att rabarberbladen ska täcka jorden och hindra alltför mycket ogräs att växa nästa år. Därför är jag inte så noga med att täcka med tidningspapper innan jag planterar. Jag bara fyller på med mullig & god jord.
IMG_3617.JPG
Om ni undrar så ska det grävas bort en stor tuva för att det ska bli jämnt och fint under pallkragen som ligger på sniskan.
Nu ska jag bara planera in vad jag ska sätta var nästa säsong. Det brukar vara en senhöst/vinter/tidig vår-sysselsättning för de flesta, men jag tror jag börjar redan nu.

Ha det gott allihop!
sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Månadsbilder och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Månadsbild oktober 2015

  1. Sheegwa skriver:

    Tänker också att det är roligt att ha någon/några vyer man fotar regelbundet för att både kunna se årstidsförändringar och utveckling. Men själv har jag inte kommit igång än.
    Vilken otrolig köksträdgård du kommer få – nja, du kommer skapa dig!
    Njut av den långa planeringstiden!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s