Stort renoveringsbehov föreligger

Uthuset på Evatorp är i stort behov av renovering. Om man inte gillar stampat jordgolv med inslag av glas och annat skräp förstås. Det gör inte jag. Dessutom vill jag att mina grejor ska stå under ett HELT tak. Ja, ni förstår när ni ser bilderna.

IMG_3627.JPG

 Jag hoppas de tillfrågade snickarna kan hjälpa mig innan vintern. De vore tacknämligt. Kruxet är tydligen att hitta någon som kan riva ”eländet”, gräva ur för nytt singel och gjuta betongplintar att fästa den nya grunden och de nya väggarna i. ”Det här är inget evighetsjobb” sa snickaren och lovade att återkomma inom en vecka.
Helst hade jag velat att de skulle ta till vara så mycket av väggarna som var möjligt, men det förstod jag skulle bli väldigt dyrt, ta mycket längre tid och trät i de stockar som i dag utgör grunden är inte så friska & fräscha som de ska vara om man vill behålla dem. Då är det bättre att riva alltihop och bygga nytt. Tyvärr!

Alla järnbeslag, som jag kan få loss, ska jag ta bort och spara. Det vore ju skoj om de kom till användning nå´n gång. Troligen kan man ta tillvara många av de bräder som fortfarande bär upp det inrasade taket, men det får vi se hur det går med det. Då måste jag nog vara på plats och ta undan det jag vill behålla, annars hamnar det säkert i containern tillsammans med det andra ”brötet”. Jag lär återkomma i detta ”ärende”.

Trevlig helg önskar
sign2

Detta inlägg publicerades i Ekosofi, Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stort renoveringsbehov föreligger

 1. Ylva skriver:

  Det kommer bli sa fint i Eva Torp nar du ar klar med all renovering:-)) Lycka till!
  Kram Ylva

  Gilla

 2. anjahill skriver:

  Hoppas att du får till det! Eftersom snickaren inte kan ta tillvara fina virket så gör du det förstås själv. Spar gobitarna till något roligt till ett senare projekt.

  Lycka till och ha det gott!
  /Anja

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s