Början på en julgransodling?

”Märken” efter 16 pallkragar pryder den södra delen av trädgården. Jag förstår att man har försökt odla där, det är ju söder (!), men det är ett alldeles för skuggigt parti av trädgården för att det ska bli fina grönsaker där. Solen skyms av det skogsparti med höga träd, både löv- och barr-, som ligger söder om huset/torpet, även när solen står högre upp på himlen än vad den gör i dessa höstens dagar.
Jag började gräva i dessa ”märken” för att se om det fanns någon fin jord att ta tillvara under grässvålen som hunnit bildas. Döm om min förvåning när jag stötte på en presenning/markduk!! Nä, inte förvånad alls!
IMG_3820.JPG
Det fanns tyvärr inte så mycket jord att ta tillvara mellan grässvålen och den blå presenningen. Däremot tog jag tillvara de granplantor som hade växt till sig i tre av pallkragarna. Det måste ha varit någon som fått granplantor och satt ner dem där. Det kan inte vara någon naturlig frösådd, för det var bara i tre av pallkragarna som det var granar. De andra var tomma. Hen kanske tänkte starta en ny bizniz; julgransodling? Som ni ser står granplantorna väldigt tätt tillsammans med björksly, men de var jättefina ändå. Nu ligger de flesta som vinterdekoration under mjölkpallen vid infarten.
IMG_3893.JPG
En av granarna, som var lite högre än de andra, fick sin plats i mjölkkrukan på altanen.
Synd att jag inte är här över jul. Då skulle jag kunna pynta den.
IMG_3917.JPGIMG_3918Efter helgens besök hos vännerna i Gnesta har granen fått fint sällskap av några kvistar järnek. De ser ganska juliga ut de också, eller hur?

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Början på en julgransodling?

  1. kerstin Lindell skriver:

    varför läggerman ut pressening överallt?Du pyntar och gör jättefint🌻🌻👍😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s