Gorm-storm eller Helga-helvete?

Nu har jag varit på snabbvisit på Evatorp för att kolla läget efter de oväder som dragit fram över vårt kära ”Svedala”. Hoppsan, här hade det visst gått vilt till på kalaset!
Mitt lilla tomtepar i betong, som står i skogslunden, höll på att råka illa ut i någon av stormarna Gorm eller Helga. Eftersom jag inte var på Evatorp när stormarna ven som värst runt stugknutarna, vet jag inte vilken av stormarna det var som vräkte ner en gammal björk så stammen dråsade ner alldeles invid det söta paret.

Strömmen hade gått. Tydligen redan i fredags, alltså för en dryg vecka sen. Det var mest synd på det som låg i frysen! Allt hade tinat och det mesta hamnade, snyft, i komposten. Det visade sig att ledningen hade blåst ner och låg på marken. Ingen hade felanmält (Nä, givetvis inte!) så Fortum ”hade ingen aaaaaning”. Nu är felanmälan gjord. Det ska bli mycket intressant att se hur lång tid det kommer att ta innan strömmen är på igen. Fritidshus är det ju inte så bråttom med! Tur att det fortfarande är  plusgrader.

Det ser man ju, här är det inte lätt att få fram någon ström.

Men det häftigaste var att en tall, som blåst ner mitt på tomten, hade fallit och lagt sig tvärs över pallkragarna i köksträdgården, utan att en enda pallkrage hade tagit skada.
IMG_4166
Toppen på tallen har landat i buskaget till vänster och stammen har lagt sig snyggt och prydligt tvärs över hela uppfarten. Rotvältan var enorm. Ta hand om det här får vänta till våren.

Det var synd eftersom jag bestämt att de träd som stod mitt på tomten skulle få vara kvar. Speciellt synd var det på den här ståtliga tallen, som jag hade velat utse till vårdträd. Men nu fick jag det ”problemet” löst.

sign2

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem, Köksträdgården. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gorm-storm eller Helga-helvete?

 1. Laila skriver:

  Himmel och pannkaka! Vågar du låta tallen ligga kvar så där? Hoppas du inte hade frysen fullproppad med trädgårds- och skogsalster!
  Kram

  Gilla

 2. Oj, vilken vindfälla tvärs över tomten! Undrar hur du ska kunna ta bort den utan att skada lådorna…
  Fy sjutton så tråkigt med frysen. Försäkring kan täcka en del av fölusten, men inte allt jobb förstås.
  Hoppas det är färdigstormat nu för denna vinter.
  Allt gott
  Anette

  Gilla

 3. Pingback: Tallen är borta |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s