Ljus- & ljudfest på Rosendals Trädgård

I går åkte jag ut på Djurgården i Stockholm och vandrade till Rosendals Trädgård. Det är min favoritträdgård här i Stockholm och jag försöker besöka den några gånger om året. I går var det avslutning för året och säsongen och det firades med en ljus- & ljudfest; VINTERLJUS MED VINTERLJUD. De brann marschaller, ljusslingor och eldar ”överallt” i trädgården. En jättebrasa à la valborgsmässoafton flammade plötsligt upp och lyste lång väg. Jag passade på att komma ungefär klockan 15, då det var nästan mörkt, men inte så mycket folk. När jag gick därifrån ca 1,5 timme senare var det MASSOR med människor, hundar & barnvagnar som trängdes, det var långa köer till fika och mat, lång kö i butiken och lång kö till toa. Då är det skönt att ha ett par friska ben att gå därifrån med, att inte ha bil med sig och att veta hur man hittar tillbaka till spårvagnen på de oupplysta vägarna, i mörkret.

Från fb-sidan: ”Julen och säsongsavslutning med ljusinstallationer, lyktor och eldar i trädgården. Slagverkare, kompositör och instrumentbyggare Johan E. Andersson skapar en ljudkuliss med Vinterljud som klingar mellan odlingar och rabatter.

Det går åt mycket ved på en ljusfest.
20151220_152944
Några eldiga sista bilder tog jag med mig därifrån, både i kameran och på näthinnan.
Eld är så vackert.
20151220_155655
Vid halv 5 var det becksvart, som ni ser, men i morgon, tisdag, är det midvintersolståndet och då vänder det!!
20151220_160823

I högtalare, uppsatta lite var stans i trädgården, spelades det en mycket speciell, modern musik som jag inte är så förtjust i, men tillsammans med allt ljus så blev det en fin helhetsupplevelse. Jag spelade in en snutt, men den hade ”fel” format och kan inte publiceras här på bloggen. Vill du gå in på Youtube och lyssna på ett annat av kompositörens verk, klicka på: https://youtu.be/8QUUsTFOUgQ

En ljum eftermiddag och kväll i december i Stockholm.
Va, ska det vara så här?
sign2

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ljus- & ljudfest på Rosendals Trädgård

  1. Laila skriver:

    Fint med ljusfest så här års! Och idag vänder det! Vi laddar för jul på Gotland. Du åker väl till dottern – eller minns jag fel? Önskar dig i vilket fall en riktigt god jul och ett bättre nytt år!
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s