Syfestivalen

I helgen var det ”Syfestivalen” på Stockholmsmässan/Älvsjö

I helgen var det ”Syfestival” på Stockholmsmässan/Älvsjö och jag var där i fredags. Jag hängde på låset klockan 10 och tänkte att  då är det väl inte så mycket folk. Ack vad jag bedrog mig! Det var massor, massor, massor med (mest) kvinnor som jag hade sällskap med redan från pendeltåget  och som sedan tillsammans med mig styrde kosan mot mässhallarna. Det var ”Antikmässan” samtidigt, så några svängde av in på den mässan i stället, som tur var.
syfestivalen16.jpg
Här kunde jag frossa i allehanda handarbeten, tyger, garner, broderier, knyppling, sömnad, stickning, virkning, tovning, symaskiner, böcker, tidningar, kläder och lite annat smått & gott (mest pysselgrejer enligt mig). Som den ”proffsiga” mässbesökaren jag är hade jag min ”Dramaten” med mig.

Svensk Hemslöjd ställde ut med bl.a. rya-”kit” för en kudde till ett bra pris. Tyvärr hade de bara material till en turkos kudde i sin monter. Jag hade bespetsat mig på att kunna komma över ett ”kit” till en vit kudde, men det fick jag gå till deras affär på Norrlandsgatan här i Stockholm och köpa (Vilket jag faktiskt gjorde senare på dagen).
47825-2e494cc2d8874603836759717f13009d
20160222_181017.jpg
Ett andra mål jag hade med mitt besök på Syfestivalen var att kolla in knyppling. Jag har en knyppeldyna, men jag har aldrig använt den. Jag har köpt den på loppis. Men nu börjar det bli dags att använda den tycker jag! Efter fotokursen blir det kanske en knypplingskurs i knypplingens ”Mecka” Vadstena?! Det är ju inte så långt från Evatorp.

Oj, vad mycket fint man kan knyppla! Nu finns det olika färger, olika grovlekar och olika kvaliteter på garnerna (linne, ull, silke) och metalltrådar att knyppla med. På bilden ovan knypplas det en sjal, 15 cm bred i blått. Den skulle jag vilja ha!

En bok om knyppling, tidningar, garn och stuvbitar (bl.a. baksidan till den vita ryakudden för 20:-) hamnade i min ”Dramaten” innan jag med trötta fötter återvände till Solna.

Det var ett skoj och mycket inspirerande äventyr så där på en enkel fredag!

sign2

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Syfestivalen

  1. Laila skriver:

    Syfestival minsann – inte my piece of cake precis. Men jag kan faktiskt knyppla! Lärde mig som barn, min mamma var mästare på det och ledde kurser i många år. Det visste du inte om mig!
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s