Läxa i fotokursen: tulpaner, bambu & ett qulitat överkast

Till i dag hade vi i läxa/övningsuppgift i fotokursen att fota ett föremål på nära håll med stor bländaröppning (lågt bländartal) för att studera skärpedjupet. Med mitt zoom-objektiv kan jag med 55 mm brännvidd komma ner till 5,6 (största bländaröppningen på mitt objektiv). Skärpedjupet blir då otroligt kort, speciellt på nära håll.

Nu börjar vi närma oss mitt intresse att ta nära, nära, närbilder.
Visst är en utblommad tulpan vacker?

Ska jag kunna komma ännu närmare måste jag skaffa ett objektiv med brännvidd 85-100 (eller mer) och/eller med ett bländartal som är ännu mindre än 5,6. Jag får väl se vad jultomten har i sin säck i år?

Jag skickade in min bild på vattendroppen på bambun på granntomten och ett lapptäcke från Syfestivalen, till vår lärare. Kolla skärpedjupet! Det är inte stort!!

sign2400403_10150440615672555_977978537_n

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Läxa i fotokursen: tulpaner, bambu & ett qulitat överkast

  1. Helene skriver:

    Hej
    Kul med dina bilder, jag går just nu också en fotokurs och brottas med samma uppgifter. Fin blogg du har.
    Hälsning Helene

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s