7 veckors fotokurs på Fotografiska Akademin

I går var det sista gången på fotokursen på Fotografiska Akademin. I 7 veckor har vi haft fantastiska torsdagskvällar ute på Skeppsbron. 11 nyfikna och läraktiga elever har bänkat sig framför vår lärare Janne, för att insupa allt som kursen kunde ge. Det var slutartider. bländarsteg, ISO-tal, skärpedjup, komposition, ljus, ljuskänslighet, över- och underexponering och rörelseoskärpa, för att bara nämna några av begreppen vi lärde oss. Varje vecka fick vi hemläxa. Bilderna droppade vi i Jannes Dropbox och de visades sen upp och analyserades veckan därpå. Ett suveränt upplägg. Man lär sig ju så mycket av varandra! Bilderna som jag droppade har jag tagit med min Canon EOS 400D.

Eva_Linnea_highkey_1Eva_Linnea_Jahr_panorering_2Eva_Linnea_komposition_03a
IMG_5552
Eva_Linnea_ljus1Fortsättning följer med egna fotoprojekt
Nu fortsätter var och en med ett (lite) större projekt som vi ska redovisa i den Facebook-grupp som Janne bildar. Jag har vidtalat några ”vikingar” att stå modell för en utomhusfotografering på söndag. Jag hoppas också få fota dem inomhus vid ett senare tillfälle. Några bilder hoppas jag att jag kan och får lägga ut här på bloggen.

Tusen tack till Janne
Janne fick en fotovepa (som en av kursdeltagarna gjort) som tack för en fint genomförd kurs. Det var visst hennes första kurs som hon höll. Superbra!!
Janne2016vepa
Nu ska det bli spännande att fotografera trädgården på Evatorp med all den kunskap jag har fått med mig från den här fotokursen. Förhoppningsvis blir bilderna bättre, både ljus-, färg- & kompositionsmässigt här på bloggen.sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till 7 veckors fotokurs på Fotografiska Akademin

  1. Laila skriver:

    En sådan kurs skulle jag behöva!
    Hoppas du hade det bra i Tyskland! Själv hostar och nyser jag fortfarande, segt det här!
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s