Köksträdgården i pallkragar

Som jag skrivit om tidigare om (här) ska jag ha ihop en ansenlig mängd pallkragar innan min köksträdgård är ”färdig”. Nu har beståndet utökats med 10 st nymålade pallkragar.
Jag gillar inte när det nya trät lyser alldeles ljust på långt håll, så jag målar (eller laserar) de som inte redan har patina. Det är ingen anti-rötbehandling utan bara för att det ska se snyggare ut.

Jag följer min plan och har kommit till den 7:e raden av pallkragar.
IMG_5758

8 kubikmeter jord och ytterligare (begagnade) pallkragar ska beställas till nästnästa vecka. Sen är det bara att köra i gång med att förbereda för vårbruket på allvar!
Då kan jag börja sätta potatis och lök och så palsternackor, sallad, rädisor, morötter, majs, ärtor och allt annat så småningom, när jorden är tillräckligt varm. Jag kommer att skydda odlingarna med fönsterrutor, armeringsgaller och fiberduk för säkerhets skull till att börja med.

Fortsatt arbete
Några potatisar är satta på förgroning, purjolök är bredsådd, några majskorn är nedstoppade i jord (i mjölkförpackningarna), sättlök (röd och gul) är inhandlad, jordärtskockor (som jag fått från en SESAM-medlem) ligger och väntar på att det ska finnas jord att krypa ner i, jordgubbsplantorna likaså. Sen ser jag att rankspenaten växer så sakteliga i odlingslådan och att det kommer upp fler och fler ljuvliga blast av vitlök ute. Jag har inte lyckats med att odla ruccola inomhus, men nu ska jag göra ett nytt försök.

IMG_6572.JPG

Fröer – grönsaker
Det mesta i köksträdgården kommer att sås direkt på friland i år, men dillfrön kom i jorden redan i höstas.

Fröer – sommarblommor
Jag har en sjuherrans massa fröer till sommarblommor. De kommer i första hand att sås i den ovala blomrabatten men även i en planerad blomrabatt i den delen av köksträdgården där bärbuskarna är planterade och där jag även har planerat för ett familjeäppelträdet. Den rabatten kommer att vara eldigt gul och orange med solrosor, tagetes, ringblommor och krasse i massor.

Nu vill vi ha lite mer sol & värme kära vädergudarna!
Fast det är ju bara april än så länge, det får man ju tänka på.

sign2

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Köksträdgården och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Köksträdgården i pallkragar

  1. Sheegwa skriver:

    Åh vad härligt! Jag kan nästan se all växtkraft redan! =)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s