Julrosor

Julrosorna jag flyttade från Gården i höstas ser ut att hyfsat ha klarat sig. Nå´n stackare blommade redan i november, men den gick under när det var vinter några veckor i januari här i Västergötland. IMG_4176
Men nu har det kommit några till.
Stackars lilla nyvaknade myra! Det kan inte finnas så mycket att äta så här års.
IMG_6624.JPG
På den konstrunda jag gjorde tillsammans med mina KTH-kompisar förra våren köpte jag bla två pluggade mörkröda/lila julrosor. De såg inte mycket ut för världen då, men försäljerskan lovade att de skulle bli fantastiska. Hon borde ju veta, för hon var något av en julrosexpert fick vi lära oss.
Nu har det kommit två blommor i en helt fantastisk färg, en på varje planta. Trots flytt och annat elände kommer de igen. Växter är ena riktiga kämpar!

Snart slår de ut, och då får de stå modell igen och visa upp sig.

En bra början på veckan önskarsign2

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Julrosor

 1. Katarina skriver:

  Vad spännande med en annan färg på julrosorna. Otroligt mycket grönt ser det ut att vara redan i din trädgård. Och Hova riddarvecka, kul att vara med och arrangera det. Jag var där för första gången förra året, väldigt härlig stämning ända in på ica där man mötte medeltidsklädda kunder. Har du några bloginlägg om de där collagen som du skrev att du gör? Vore kul att se!

  Gillad av 1 person

 2. Eva Linnea skriver:

  Hej Katarina! Jätteskoj att du tittade in hos mig. Bor du i närheten av Hova eller kommer du ”långväga” ifrån till riddarveckan?
  Längst ner i högerspalten på bloggen hittar du ett collage som jag har gjort inför 2016. På mitt Instagram hittar du ett till, ”Mormors Trädgård”. Jag har inte lagt ut mina collage på bloggen märker jag nu. Det kanske jag ska göra? Iaf de som jag blir nöjd med.
  Hoppas vi hörs igen. Kram

  Gilla

  • Katarina skriver:

   Hej igen! Jag huserar i staden du just lämnat 🙂 Men har sedan något år indirekta anknytningar till området runt Hova och förra året passade alla planer hand i hanske och vi var där just vid riddarveckan.

   Vilken härlig mood board för i år. Känner du att du håller på att skapa det? Ska ta och leta upp bilden du nämnde på min blogg också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s