Min kompis kompostkvarnen

Häromdagen fick min kompis kompostkvarnen jobba igen och göra skäl för mat & husrum. Jag behöver MASSOR med flis till gångarna mellan pallkragarna.

Jag har börjat röja i den delen av skogen som ska bli början på ”Skogslunden”. Där finns hur mycket grenar och annat som helst, som man bara har lämnat kvar när man har gallrat. Det är inget fel i det, det blir ju bra ”gödsel” till skogen, men jag tycker att det ser skräpigt ut och marken blir liksom ”porös” av alla ruttna och halvruttna stammar och grenar som ligger där.

Ibland måste man pausa!
IMG_6846.JPG
Solen sken från en klarblå himmel hela dagen, så jag fick fälla ut markisen för att få lite skugga. Maskineriet fungerar, så jag slipper veva ut, och framförallt veva in, den för hand!
IMG_6845.JPGEn stackars humla höll på att drunkna i min tekopp, men så var det ju honung i!!
IMG_6850.JPG

Rätt var det var, var högen borta. Trolleri? Nä, blod, svett & tårar snarare.
IMG_6848.JPG

I Skogslunden har jag planterat ramslöken, som jag fick av en medlem i SESAM.

Det har inte hänt så mycket med ramslöken sen jag planterade den för ganska precis en månad sen, men den lever iaf!! Det är bara ramslöken, de amerikanska blåbären, de uppgrävda hostorna, jättedaggkåpa och skogsaster som huserar i Skogslunden än så länge. Alla har överlevt flytt, min ovarsamma hantering, vintern och nyplantering. Det är inte dåligt!!

Tanken är att det ska utökas med rhododendron, azalea, ev. hortensia och fler amerikanska blåbär under säsongen!!!! Tro´t om ni vill.

sign2

 

 

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Min kompis kompostkvarnen

  1. Oj, vad du jobbar ! 🙂 Starkt gjort ! Skönt att bli av med alla pinnar och grenar också , att de blir flismaterial till gångar är ju bara en bonus !
    Glöm inte att ta paus ofta det är man värd 🙂
    Elisabeth

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s