Bevattning

Innan jag började odla undrade jag alltid varför det stod så mycket om bevattningen av grödorna i de tidningsartiklar, böcker och fb-sidor som jag läste. Nu förstår jag varför. De är ett bekymmer när det är torka (som nu) eller bevattningsförbud och när man reser bort. På Evatorp har jag en egen brunn, men jag har ingen aning om hur pass sårbar den är om man skulle behöva vattna i köksträdgården under lång tid.

I dag har jag testat att vattna med en spridare bland pallkragarna. Pumpen fick jobba rejält, men det verkade den tåla.

Mest testade jag för att kolla om det vattenuttag som är i köket fungerade. Det gjorde det. Tyvärr har jag inget vattenutkast på utsidan av huset. Jag tror jag måste be rörmokaren åtgärda det, för nu är jag tvungen att leda slangen ut genom ett fönster. En fånig detalj kanske, men ack så irriterande.

Vad gillar ni färgen på min slang? Den kommer från Garden Glory (OBS!! Detta är INTE ett sponsrat inlägg). Det var några år sen jag köpte den (på trädgårdsmässan i Älvsjö) för på Gården var det gröna och orange slangar som gällde. Hugaligen!! Men nu bestämmer jag själv och då åkte den här lilla godisbiten fram.
20160605_101133Tomatplantorna får sitt vatten mha en PET-flaska när jag reser bort.

Men annars får växtligheten klara sig alldeles själv.

So long!

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bevattning

 1. Man ser ju slangen bra. Ingen risk att man snubblar över den menar jag. Jag är alldeles för slarvig med att rulla in all slang så jag kör med svart som inte syns så väl när den ligger kvar. Men ska det vara färg ska det vara ordentligt, inget mesande! Ett uttag på utsidan kommer att bli guld värt, men ibland behöver man bo in sig lite innan man vet vad som passar bäst och var.
  Otur att det skulle bli så varmt när du är iväg, men hoppas allt klarar sig.
  Ha det så gott och kram
  /Anette

  Gillad av 1 person

 2. Birgitta skriver:

  Det där med petflaskorna är ju himla bra! Hur preparerar du dina flaskor EvaLinnea?

  Gillad av 1 person

 3. Pingback: Befriad! |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s