Helvetesmaskinen del 2

Nu har Helvetesmaskinen och dess förare varit här en sväng igen.

Innan föraren satte i gång intogs mackor med ost & skinka, som co-drivern hade fixat, och givetvis kaffe. Mackor med ost & skinka eller stekt ägg tillhör ett av de obligatoriska inslagen när Helvetsmaskinsföraren och hans co-driver är ute och jobbar. Vi passade på att inviga den nya grillplatsen. Det kommer mer om den i ett kommande inlägg.

IMG_7223.JPG

I dag var det då dags för omgång nummer 2 med Helvetesmaskinen, på den del av köksträdgården som ska bli frukt & bär-avdelningen. Den här gången var det betydligt mer lättkört, så det var gjort i en ”handvändning” ;). Med en skicklig förare och lite sol i ryggen går allt som en dans.

Så här såg det ut i morse, innan fräsning och krattning var gjort. OBS Ni ser väl den lilla rosa lupinen alldeles intill det bortre trädet?

IMG_7210.JPG

Och så här ser det ut i kväll. OBS Den lilla rosa lupinen är kvar!

IMG_7252.JPG

Den uppfrästa förnan (har jag lärt mig att det trassliga och tuviga översta lagret heter) var relativt lätt att kratta ihop till en ny rabatt, efter den här omgången med jordfräsen. Underst ligger wellpapp, tidningar och annat papper och sen ligger det förna och jord från det uppfrästa området. I morr´n blir det fin, ny jord ovanpå alltihop och sen ska jag så krasse, ringblommor, tagetes och solrosor. Det blir med andra ord en gul & orange rabatt. I krukorna, som syns på bilden, är det Solhatt (Rudbeckia) och Nejlikrot, båda är gula och/eller orange så de passar ju utmärkt i den här rabatten.

Ingen regel utan undantag, den lilla rosa Lupinen fick bestämma läget på rabatten och den får vara kvar, trots färgen. Den stod där redan från början, och blommor som hittat sin plats alldeles själva har ju hittat den absolut optimala platsen, så varför flytta!? Jag hoppas hen får sällskap nästa år.

IMG_7259.JPG

Efter 10 timmar i trädgården är jag ganska mör, men på ett strålande humör.
Nu blir det fotbad och tidig läggning.

Ha´t så bra!

sign2

Detta inlägg publicerades i Frukt & Bär och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Helvetesmaskinen del 2

  1. Linnea skriver:

    En så jättefin lupinbild längst ner!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s