Många nya funkiaplantor blir det!

Här kan man undra om jag odlar Funkia för försäljning på torget!?IMG_7262.JPGNej, jag har hittat några förvuxna Funkiaplantor, som det verkligen var dags att dela. De låg gömda under det höga gräset och har nog varit bortglömda under många år. Jag har hittat tre stora ”öar” som har överlevt denna icke-behandling. Klumpen som bildats av Funkians alla rötter är stenhård att dela på. Man får ta i med storspaden och KRAFT, kan jag säga. Hela kroppstyngden måste användas.
IMG_7268.JPG

Men till slut går det.
IMG_7273.JPG

24 nya plantor blev det av en av klumparna, och då var det ändå inte den största!! Nu är de krukade och väntar på att jag bestämmer var de ska planteras. Jag kommer att få minst 100 nya plantor att placera ut runt om på tomten. Tur man har stor tomt!
IMG_7282.JPG
De flesta kommer nog att hamna i Skogslunden, men några, som jag inte krukade, har redan hamnat i kanten på rabatten norr om huset. Jag är ingen fantast av Funkia, men den har fina blad och fyller ut på ett fint sätt i rabatterna. Blommorna är ju iaf rätt roliga!

Så nu är det bara att kasta sig på de andra tuvorna/klumparna och dela på dem, så jag får fram de resterande 75 nya plantorna. Men det tar jag en annan dag.

sign2

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Skogslunden och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Många nya funkiaplantor blir det!

  1. Linnea skriver:

    Jag gillar funkia! De hinner lagom växa till sig och vilja bli delade tills vi kanske behöver några i en svensk trädgård 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s