Hassel-nötter

Hej hopp, jag har hasselbuskar/träd på tomten!!

Jag hoppas jag kan ta reda på alla nötter som har utvecklats. Det vore ju skoj med egna hasselnötter i yoghurten. Nu ska jag ta reda på när jag ska skörda och hur jag ska torka hasselnötterna. Man ska lära sig nå´t nytt varje dag, då håller man igång hjärnan och slipper en massa åldersrelaterade sjukdomar. Det tror jag. Om inte annat så är det kul.

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hassel-nötter

 1. Laila skriver:

  Grattis! Gillar hasselbuskar, vi hade några i trädgården när vi bodde i Karlskrona. Man skördar när nötterna precis är mogna = lossnar lätt. Förvaras bäst luftigt i bruna papperspåsar. Du kan också skörda omogna men de är svåra att skala. Risken finns att ekorrarna hinner före! Om de börjar trilla ner måste man skynda sig att plocka upp eftersom de kan mögla eller angripas annars.
  Vägarna hitåt snart? Hör av dig i så fall!
  Kram
  Laila
  .

  Gilla

 2. Pc skriver:

  Hasselnötter!!! Wow vilken lycka!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s