Det är poppis med loppis

Men man kan göra fynd på sin egen tomt också.

Allteftersom jag röjer och ”städar upp” i skogsdelen på tomten, så hittar jag saker som kastats in i skogen under åren eller som har blivit kvar sen det var ett (litet) jordbruk här.

Vad kan det här vara? Jag menar det som är två långa stag av något slag. De sitter ihop i ena änden med en (stel) tvärslå, också i järn.
IMG_8075.JPG

En av de mer intressanta sakerna jag hittat är en taggtråd som vuxit fast i ett träd. Jag hoppas det syns hur taggtråden försvinner in i trädet, och kommer ut på andra sidan.

Det har säkert varit åker och/eller betesmark där det nu växer en planterad granskog. Mer taggtråd och resterna av brända ek-störar vittnar om det. Den där bränningen av ek-störar för att den delen som var under jord skulle hålla längre vet jag kallas för något speciellt.
Någon som vet?IMG_8070.JPG

Uttjänta zinkhinkar slängde man in i skogen och så var de ”borta”.

Ett av de finare fynden var ett besman. Det ska hängas upp nå´n stans.

Här är det säkert ett gammalt (sy)bord som slängts in i skogen.
Synd att jag inte hittat resten.

Undrar när den här stolpen slängdes in i skogen?

Alla skruvar, muttrar, spikar och allehanda annat smått&gott i rostigt järn/metall har jag samlat i en glasburk. Jag har också hittat rostiga lås, rostiga verktyg, spislock till gamla vedspisar, batterier, elproppar, rester efter pärmar och gu´ vet allt och sist, men inte minst, har jag grävt och dragit upp en perfekt dörrstopp till dörren till uthuset ur marken.

IMG_8125.JPG

Det finns säkert mer att fynda, gräva upp, ta reda på och spara, både på tomten och i skogen. Tegelpannor, både hela och krossade, ”snubbeltrådar”, tegelstenar, krossat porslin, krossat glas, markduk, presenningar, annan plast, takplåt, hängrännor och mycket av senare datum har jag också ”fyndat” men det mesta av det har förpassats tills sopen och återvinningen.

Man får absolut inte gå barfota på tomten på Evatorp!

sign2

 

 

 

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem, Skogslunden och märktes . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Det är poppis med loppis

 1. Laila skriver:

  Oj, vilka fynd! Oemotståndligt för oss rostomaner! Televerksskylten och symaskinsunderredet borde man kunna ha som konstverk! Har för mig att det finns något medel som kan lösa upp rost, men det funkar väl bara om det är liiite rostigt? Betydligt bättre fyndplats än många loppisar.
  Kram/Laila

  Gillad av 1 person

 2. Kerstin Lindell skriver:

  den första bilden är en draglina mellan häst o plog Den användes för harvning o plogning Åke vet detta

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Jag tänkte väl att Åke visste. Spännande fynd. Det har ju varit ett litet jordbruk här, så det stämmer. Tänk att det har brukats med häst här en gång i tiden!

   Gilla

 3. Birgitta skriver:

  Härligare fynd än när jag rensade en liknande hörna på vår tomt. Där drog jag fram allt från gamla strumpbyxor ( burr) till jag vet inte vad. Dock hittade jag en röd ljuslykta som visade sig vara från Gullaskruv. En liten skatt.

  Gillad av 1 person

 4. Lanclin skriver:

  Så spännande! Du har din egen variant av Pokemon Go du minsann 😉

  Gillad av 1 person

 5. Precis så är det här också…det mesta ovan mark har vi dock röjt bort på 20år men så fort vi gräver hittar vi så mycket skrot…de senaste var när grävskopan grävde ur för dammen..oj vad saker ! Allt ifrån glasflaskor daterade 1929 till ishockeyhjälm med visir och målarburkar 😀 Ja, menar hur kunde folk bara kasta ut allt på tomten och i skogen och sedan tro att det var ”borta” Inget vett alls ! Inte undra på att planeten är fördärvad ! Det känns i alla fall bra när man tar hand om det nu 🙂 Lite tröst i eländet 🙂
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s