Jättebalsamin

I år fick jag två ståtliga jättebalsaminer i Ovala Rabatten. Innan den ena (nästan) gav upp i värmen och den andra blev borttagen, eftersom den började bli lite väl kaxigt stor, blommade de så vackert. De får räknas in som en av blomsterrabattens primadonnor.

Jag begränsade fröspridningen genom att toppa den största innan den började sprätta frön omkring sig. Jag spar hellre frön och bestämmer själv var jag vill ha dem. För ha dem vill jag. De är så kraftfulla & pampiga, men väldigt ömtåliga för torka.

Oj vad grov stjälken kan bli! Den här var ca 5 cm i diameter.

Samla sprättiga frön från den här blomman är skoj. Det ska jag göra med de frön som blir i år. Sen har jag en kruka med frön från förra året på G. De här två som har vuxit upp i år är självsådder från förra året och kom som en överraskning, helt plötsligt.

Visst är de riktiga primadonnor? Det tycker iaf jag.

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s