Rättika

Rättika kan man tydligen höstså. Det måste prövas!

Smak av rädisa är gott, men det är väldans pilligt med de små (mina bli iaf små) rädisorna jag har skördat i år. Jag vill nämligen helst ha dem skivade. Rättika måste vara ett gott alternativ, resonerade jag och köpte frön. Fröna kom aldrig i jorden i våras, främst pga att jag inte hade tillräckligt med pallkragar. Två pallkragar på höjden är nog ett krav om man ska få några rättikor att tala om. Men nu läste jag hos impecta att man kan höstså rättika. Det måste prövas när potatisen är upptagen.
impecta.jpg
Bild: impecta

Jag har några olika sorters rättikafrön på lager. Jag provar en rad av varje så får vi se vilken sort som vinner det här ”rejset”. Återkommer 2017 med resultatet.
IMG_8301.JPG

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s