Det bästa med att åka bort är att komma hem igen, brukar man ju säga

Det stämmer nog för det mesta för de flesta.

Det är en viss känsla att komma hem till sin köks-, blomster- och frukt&bär-trädgård igen efter en veckas bortovaro den här tiden på året. Vad kan ha slagit ut, vad kan ha växt till sig, hur mycket äpplen ligger det på marken, har ”Någon” varit i farten, har det blommat över, torkat eller regnat bort och så vidare.
Det såg väldigt fint ut, trots att det varit minst lika varmt i Sverige som i Spanien verkar det som. De hade regnat 23 mm, så det kan inte ha varit sol hela tiden på Evatorp!

Några lejongap hade slagit ut. Likaså några tobaksblommor.

En och annan rosenskära och vit gurkört hade slagit ut.

I Eldiga Rabatten fortsätter tagetesen att slå ut, men ringblommor, solrosor och krasse verkar inte vilja vara med, i alla fall inte än. De väntar in den riktiga hösten kanske?

Det låg fullt med äpplen på marken under det gamla äppelträdet. Det blir nog mest äppeldricka och äppelbitar i frysen av de ömtåliga sommaräpplena. Jag äter en hel del, men det går inte att äta upp alla.

IMG_8551.JPG

Till min stora glädje kunde jag skörda lite tomater och några squash,

20160830_215310.jpg

och massor med (tyska) sockerärtor.

IMG_8591.JPG

Givetvis var det skoj att komma hem till Zalmiak också. Han har haft det så bra med två lill-mattar, en extra-matte och en extra-husse under veckan. Det har absolut inte gått någon nöd på honom, det har varit full omsorg och lek&stoj hela tiden. Nu är klättra i träd det roligaste.

Han fick en present från Spanien, en siluett av en katt i svart plåt. Gullig, va?!

Sen blev det gräsklippning för hela slanten.
I morgon är det 1 september och då blir det ny månadsbild!!
sign2.png
PS Den där ”Någon” verkar inte ha varit och hälsat på. DS

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Frukt & Bär, Köksträdgården och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det bästa med att åka bort är att komma hem igen, brukar man ju säga

 1. Lanclin skriver:

  Det var en väldigt fin kattkompis Zalmiak fått! 🙂

  Gillad av 1 person

 2. lunasblogg skriver:

  Välkommen hem och så bra att trädgården skött sig och att Zalmiak haft det bra. Det blir värre att lämna bort katter när de är vuxna. Bilåkning är det värsta av allt.
  / Luna

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Blir katterna mer kräsna när de blir större eller är det svårare att få någon (människa) att ställa upp elller blir det svårare och svårare för matta/husse att lämna katten? 😉
   Än så länge är bilåkning inget problem, Zalmiak sover för det mesta.
   /Eva Linnea

   Gilla

   • lunasblogg skriver:

    Enligt min erfarenhet är vuxna katter vanedjur som inte vill lämna hemmet. När Snoddas varit på kattpensionat är han superstressig länge efteråt, likaså efter en biltur då han mår illa. För lite tillsyn hemma är inte heller bra eftersom han är världens största smilkatt. Numera får sonen bo här när vi är borta mer än ett dygn. Då är han trygg. Fast han är en mycket egen katt. Grannens katter som vi brukar passa är mycket lättare att lämna.
    /Luna

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s