Gästbloggare: Herr Zalmiak, 4 månader

I går fyllde jag 4 månader.

Det firade vi med en tripp till Skövde 😉 Matte behövde fylla på sitt förråd med linser. Jag gick inte lottlös jag heller, jag fick en ny kattlåda (så matte slipper släpa min kattlåda mellan Evatorp och Ateljén i Gullspång).

img_8305

Jag växer (nästan) så de knakar. Maten är väl sisådär. Jag vill hellre ha mattes leverpastej, kaviar och yoghurt. De torra pluttarna hon bjuder på är inget vidare. Tacka vet jag den färska, blöta maten hon bjuder på ibland.

IMG_8844.JPG

Klättra i träd är kul. Äppelträdet är fullt med getingar som jag kan jaga. Inget stick än!!

img_8582

Mest spännande är det uppe på vinden, under huset och under altanen på Evatorp. Där har det sprungit många möss kan jag känna på doften.
I Gullspång finns det inga möss, inga getingar och jag måste alltid vara inomhus. Va, jag som ska bli den största musjägaren i sta´n, jag kan ju inte sitta inne hela dagarna!! Som tur är är vi inte där så ofta.

IMG_8817.JPG

På Evatorp står dörren in till torpet alltid öppen nu för tiden, men jag går inte så långt. Jag kutar tillbaka med jämna mellanrum för att kolla att matte är kvar. Hon skramlar med sina bilnycklar när hon vill att jag ska komma, för hon vet att jag gillar allt som skramlar. I uthuset finns det massor att upptäcka, undersöka och jaga (möss).

20160817_182941

Efter några timmar ute blir jag trött och går och läger mig i mattes fåtölj eller, hellre, på mattes säng. Det är jobbigt att ha fullt sjå med att jag flugor, getingar, leksaker, sladdar, garnnystan, löv och pinnar, klättra i träd, undersöka rabatterna, pallkragarna och allt annat spännande på tomten. Skogen känns lite läskigt än, men snart blir jag nog modigare ….

20160818_103047.jpg

Jag har hunnit få en fästing!

zalmiak

 

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Gästbloggare: Herr Zalmiak, 4 månader

 1. Usch då stackare som har fått din första fästing, men vad gör det när livet leker och allt är så spännande! Tror du kommer att bli en fantastisk musjägare. Duktig du är som kommer när matte skramlar. Tycker du kan få uppblötta torrisar och låta matte ha pastejen ifred. Fin fotomodell är du också.
  Kli under hakan och puss på magen
  /Anette och Basil Bus

  Gillad av 1 person

 2. Du är då helt klart den gulligaste gästbloggaren jag har sett !!! 😀 Härligt att du kommer på nyckelskramlet redan och då hoppas jag att du får en godis varje gång så du fortsätter att komma… 😉 För godis är gott och säkert väldigt nyttigt när man rör på sig så mycket som du gör 🙂
  Kramar från Elisabeth, Sotis och Tiger

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s