Månadsbild oktober 2016

Här kommer månadsbilden för oktober 2016. Lite sent, men bättre sent …..

De nya pallkragarna lyser lite väl grönt, men det ska åtgärdas med resten av den svarta slamfärgen, när uthuset är färdigmålat.

Det mesta ska myllas ner, skördas och/eller grävas upp innan vintern. Rotfrukterna får ligga kvar i jorden ett tag till. Sen ska det fyllas på med resten av jordhögen, löv, gröngödslingsväxter, blast, kålrester och allt annat ”skräp” som får ligga och förmultna till nästa säsong,  direkt ner i pallkragarna. Perennerna ska bäddas in med löv. 

Den sista raden med pallkragar (6 stycken) ska förberedas där trädgårdskomposten legat i år. Trädgårdskomposten ska alltså ”slaktas” och det som hunnit förmultna ska fördelas ut bland de andra pallkragarna. Grunden i de här pallkragarna kommer sen bli de kökskomposter jag samlat undet året. Men det blir nästa år …. Då ska pumpor och squash få växa och vräka sig ut hur mycket de vill.

                             hösten!

(Bloggat från mobilen)

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Månadsbilder. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s