Snart är det vår igen

Samtidigt som köksträdgården bereds för vintervila, förbereds för en ny vår och odlingssäsong på Evatorp.

Först ut (ner i jorden) blev de vårlökar jag importerat från Tyskland,

och de vårlökar jag köpt på Gullspångs Handelsträdgård.

Näst på tur står vitlöken (också import från Tyskland)

20161006_105632

Sen kommer den vinterlök jag också köpte i Tyskland. Det är för varmt ännu så länge för lökplantering. så det får vänta några veckor. Lökarna får ju inte börja gro! De ska ju bara ligga där och vänta till våren och den perfekta temperaturen för att börja ”röra på sig”.

Och till sist ska de frön som jag ska höstså, för en tidig skörd i vår/sommar, ner i jorden: rättika, morot, spenat, palsternacka, dill och trädgårdsmålla. Att höstså rättika blir årets experiment.

Förberedelserna av de aktuella pallkragarna pågår för fullt. Löv krattas ihop, jordhögen länsas på det sista och komposterna töms.

Snart ”flyttar jag hem” till Gullspång och börjar installera mig där. Det betyder en hel del målning, tapetsering och borrning i betong. Jag återkommer om det i inlägg längre fram.

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Köksträdgården och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Snart är det vår igen

 1. Å så snyggt det kommer att bli! Drivor av vitt med små accenter.
  Allt gott
  /Anette

  Gillad av 1 person

 2. Ja, det är tur att vi får och kan förbereda nästa år nu…annars skulle det bara vara föööör tråkigt !! Blir alltid vemodig på hösten, trots alla färger och soffmys, jag blir bara stressad för allt som jag inte har hunnit med och som borde ha gjorts 😦 Våren är min tid 😀 Men dit är det sååå långt 😦 Kram

  Gillad av 1 person

 3. Eva Linnea skriver:

  Den där (stress)känslan känner jag igen, men jag har bestämt mig för att strunta i den. Lättare sagt än gjort, men jag brukar skrolla bland mina inlägg och inser då att: Herregud vad jag har hunnit med!!
  /Eva Linnea

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s