Uppåt väggarna

I Ateljén i Gullspång är en av väggarna 5,5 m lång. Takhöjden är 2,7 m. Där bestämde jag att jag skulle ha en 4 m lång helt vit String-hylla från golv till tak (nästan). Sagt och gjort, hyllplan, hyllgavlar och två tidningshyllor beställdes från STALANDS.

Men innan jag kunde sätta upp hyllan ville jag ha något ”klatschigt” bakom. En fondtapet eller dylikt tänkte jag mig. Men, nääää, det skulle bli för oroligt bakom alla böckerna, så det blev en målad, enfärgad, blå vägg i stället.

20161103_083300.jpg

Sen började JOBBET med att borra hål för hyllgavlarna. Väggen är nämligen väggen mellan två lägenheter, så den är i (extra hård?) BETONG. Dags att köpa en slagborr alltså!
Mina gamla betongborrar var alldeles för veka och ”smälte” i det hårda arbetet, så det blev nya. Jaha, så var det att förvarna grannarna så de inte fick för sig att jag var på väg att borra mig in till dem. Jag tror de var bortresta, och tur var det, för jisses vad det lät.

Här är första hyllsektionen på plats.20161107_095428.jpg

Nu är alla 12 hålen borrade, de 6 hyllgavlarna, de två tidningshyllorna och alla hyllplan är på plats och hyllan börjar bli välfylld. Nu ser det ut så här:
IMG_9301.JPG

Det fattas (som ni ser) några hyllplan och de ska inhandlas nästa helg, när jag har ett annat ärende till Stockholm.

Jag vet inte om jag hade köpt det här hyllsystemet om jag hade vetat vilket (jä-a) jobb det är att borra i betong. Jag hade nog åkt till IKEA och köpt BILLY-bokhyllor i stället. Fast det hade inte blivit lika läckert, det tror jag inte. Nu känner jag mig väldigt nöjd med mitt val.

sign2.png

 

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Uppåt väggarna

  1. Kerstin Lindell skriver:

    jättesnygt Tur att du inte tog en brokig fondtapet Böckerna gör sig bättre med enfärgat Du är jätte duktig hantverkare👍☀️🌷🌻

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s