Prydnadskål

Julgranen på uteplatsen, jag skrev om i går, har sällskap av två gamla zinkvattenskålar för kossor, som användes ”på den gamla goda tiden”. En av vattenskålarna är piffade med bland annat prydnadskål som jag drivit upp från självsådda småplantor, som jag tog med hem från Tyskland för knappt ett år sen.

img_9442

img_9458

Den andra zinkskålen är piffad med en liten gran från Evatorp, murgröna och det där grå ”trasslet” (vad det nu heter?!). Blåsten har tyvärr gått hårt åt en del av murgrönelianerna.

img_9444

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Prydnadskål

 1. Så mysigt du gjort. Jättefina zinkbaljor!
  Ursprungliga användningsområdet tror jag dock är ett annat. I öglorna har det nog suttit en läderrem att hänga runt nacken och den mjuka insvängningen, njurformen gjord för att passa kroppen när karet hänger på magen. Så har man haft säd i det och sått för hand. Varannat svep med vänsterhanden och varannat med höger. Jag såg det som barn.
  Ha det så gott
  /Anette

  Gillad av 1 person

 2. Eva Linnea skriver:

  Jag fick de här av herr Traktor och han sa att det hade varit vattenskålar. Jag tror mer på dig! Det såddes för hand ”i tidernas begynnelse” (slutet på 40- och början på 50-talet) på Gården, det vet jag, Tack för infon! Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s