Snö & kallt, Leif GW Persson & feng-shui

På väg hem från familjen Lanclins nya hem i Östergötland, mötte jag snöovädret efter några mil.  Ajajaj, det är otäckt att köra i mörker, snöyra och blåst. När man inte kan ha helljuset på för att det snöar så ymnigt, då är man inte kaxig, även om man kör en Volvo, kan jag säga!

Men morgonen därpå var det en vit och fräsch syn som mötte en utanför fönstret. Tjoho!
Det blev en ganska stapplig och stel promenad på fm, även om det faktiskt var sandat. Under snön var det glashalt.

I går var det minus 12 grader, så både herr Zalmiak och jag höll oss inomhus.

Hur som helst, så är det härligt med riktig vinter med snö & kyla.

img_9667

Leif GW Persson
Under december-januari har jag läst Leif GW Perssons triologi som tv-serien ”En Pilgrims död” bygger på. Lättlästa böcker som passar att fördriva tiden med på resor (för min del resan till och från Uganda) och slappardagar i soffan, i sängen eller i fåtöljen. Den kulturella nivån är väl inte så hög kanske, men Leif GW Perssons böcker är underhållande. Ibland kan det bli lite tröttsamt med hans kritik mot polisväsendet och alla utvikelser om den där överdryga Bäckström, men i stort sett är det kul läsning. Jag har däremot inte sett tv-serien.

(Bilderna från adlibris.se)

Feng-shui
Feng-shui fascinerar mig, även om jag inte är ”bokstavstrogen”. Det ligger mycket  den filosofin som tilltalar mig och som jag till och från också tillämpar. Till helgen ska fru Fredriksson och jag tränga lite djupare in i ämnet, så jag har plockat fram mina böcker om feng-shui som jag har samlat på mig.

(Bilderna från Graceful Living)

”Feng-shui i trädgården” ska jag studera mest intensivt, men för att kunna tillgodogöra mig den boken, känner jag att jag måste repetera en del ”teori” och bakgrund till filosofin i de andra böckerna.
feng-shui-for-svenska-tradgardar
Mest känd i feng-shui-sammanhang är väl kanske ”Rensa i röran med feng-shui”. Den är klart läsvärd den också, speciellt om man vill rensa ut och få ordning bland alla saker man har (kläder, möbler, prydnadssaker och dylikt) och vill få mer fritt flöde av energi i sitt hem, sitt liv, sitt jobb och i sitt sinne.rensa-i-roran-med-feng-shui(Bilden från bokus.com)

Det ska bli intressant att få repetera det jag redan kan och få lära mig mer om feng-shui och framförallt tillämpa den på inredning tillsammans med fru Fredriksson. Jag återkommer om det ”äventyret”.

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Ateljén och märktes , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snö & kallt, Leif GW Persson & feng-shui

 1. lunasblogg skriver:

  Feng Shui böcker tål att läsas om och om igen. Dessa böcker har jag också läst. Nu har det varit ordentligt kallt ett par dagar, fint men jag tror jag föredrar lite mildare. Katten vill inte gå ut alls.
  ha det gott/ Luna

  Gillad av 1 person

 2. Laila skriver:

  Hoppas du återkommer med en lärorik rapport! Själv är jag som du förmodligen vet ganska skeptisk men lyssnar gärna!
  Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s