Trädgårdsmässan i Stockholm

Jag var på Nordiska Trädgårdar redan på torsdagen, så jag slapp uppleva ett Stockholm i kaos. Jag är visserligen i Stockholm men på behörigt avstånd från Sergels torg, Drottninggatan och Åhléns city, som tur är.

Workshopen ”Köksträdgård i kruka”
Höjdpunkten på trädgårdsmässan var för mig den workshop jag och min kusin var på. Vi fick lära oss att göra en ”olla” (om det nu är så det kallas!), dvs en finurlig bevattningshjälp av två terrakottakrukor.

Vi fick börja med att silikon-limma fast en krukskärva i botten på den ena lilla krukan så att det blev tätt. Sen fick vi silikon-limma ihop de två krukorna. Medan de stod och torkade/härdade fick vi fylla en knästrumpa med lecakulor och lägga i botten på den stora, svarta krukan.
20170406_122257

Fiffigt!

En tomatplanta, 2 krassefrön och 2 mangoldfrön fick vi plantera i vår lilla köksträdgård. Jord förstås och sen skulle den fiffiga bevattningsanläggningen också trängas ner i krukan. Den var inte färdighärdad under workshopstiden, så den fick vi transportera hem vid sidan om.

Så här blev det till slut.

20170409_111014

Jag fyllde min strumpa lite väl mycket med lecakulor, så det får jag åtgärda när jag kommer hem. Sen får jag fylla på med mer jord så den lilla ”bevattningsanläggningen” kommer ner i jorden nästan ända upp till botten av den övre krukan, vänta på att fröerna förhoppningsvis gror, tomaterna mognar och blir många, många fler och att hela arrangemanget kommer att trivas på Evatorp.

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s