Ramslök i Örtagården!

Förra året fick jag några ramslöksplantor från en medlem i SESAM. De blev helt felplacerade vid den första planteringen, så jag grävde upp dem igen och satte dem i kruka. Det verkade de inte alls gilla, så de kroknade och ”försvann”.

IMG_6560

Det kändes ju supertrist, men vad skulle jag göra!? Men om det nu ändå skulle finnas något liv i dem, så grävde jag för säkerhets skull ner innehållet i den ”tomma” krukan i Örtagården. Det gör ju ingen skada, tänkte jag.

För några dagar sen upptäckte jag något som liknade en ramslöksblomma i Örtagården. Jag smakade på bladen och de smakade lök. Hipp, hipp …….

IMG_0541

Nu låter jag den vara, för flytta den igen, till de andra ramslöksplantorna på Tomtekullen, det vågar jag inte. Jag önskar den lycka till här i Örtagården bland kryddor & örter i gassande sol i stället. Sol är inte favoritplatsen för ramslök, vad jag vet, men nu får den som sagt vara kvar där den är.

sign2.png

Detta inlägg publicerades i Örtagården, Skogslunden och märktes . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ramslök i Örtagården!

  1. Kul med oväntade fynd och livskraftiga växter! Ser att jag missat massor av inlägg och att det verkar vara full rulle hos dig. Du klär alldeles excellent i medeltisdräkt och duktig på att sy är du med. GT reportaget trevligt och beklagar att min bild på dina lådor inte blev tydligare. Kvällsljuset jobbade inte för mig i detta fallet.
    Ha det så gott på mysiga torpet!
    /Anette

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s