Imperiets Juvel – Indienresan – Dag 7

Tågresa en bit på väg till Agra
Även denna morgon var det ”upp med tuppen” och i väg klockan 7. Men i dag åkte vi till tågstationen för att åka tåg en bit på vår väg till Agra.

Det var mycket moderna upplysningsskyltar om vilket tåg(nummer) som var nästa avgång och markering om vilken vagn som stannade var, både på engelska och hindi. Man har bara ca 4 minuter på sig att stiga ombord, så det vill till att man hamnar nära den tågvagn man ska sitta i.

Paketförsändelser som skulle fraktas med tåg. Inte fullt lika modernt som det övriga på perrongen.

20171126_070109

Åsså bar det av!
Man kunde med nöd och näppe se ut genom fönstren. De var både smutsiga och repiga, men lite känsla av farten och omgivningarna fick man.

Kolla fläktsystemet!

20171126_072619

Inte var det bekvämt inte, men vilken upplevelse att få åka tåg i Indien. Det var många som skulle av på samma station (Bharatpur) som vi. Moderna perronger och moderna spår-övergångar vittnade om ett bra säkerhetstänk. De verkade ganska nya.

Där stod vår trygga buss och väntade på oss. Det gjorde några heliga kor också.

20171126_095553

Bara ett buss-stopp på vägen till Agra
Stoppet gjorde vi i Spökstaden Fatehpur Sikri. Spökstaden omfattar ett stort palatsområde och inom området finns en av Indiens största moskéer. Staden byggdes på 1500-talet av stormogulen Akbar den store men lämnades snart efter hans död. (OBS! I wikipedia står det Segerstaden)

Varför just den här övergivna staden kallades Spökstaden, fick jag aldrig riktig kläm på, men vackert var det. Nu började man bli ganska trött i hjärnan av alla vackra sevärdheter, så fotograferandet blev därefter.

Väl äntligen framme i Agra checkade vi in på ett jättefint hotell och vilade upp oss inför morgondagens STORA upplevelse; Tai Mahal.

20171127_084958

Natti natti

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s