Månadsbild juli 2018

Välkommen juli!
Juli brukar ju vanligtvis räknas som den andra sommarmånaden, men i år är juli den tredje sommarmånaden, tycker jag. Maj var ju så varm, så maj får nog räknas som en sommarmånad den också, iaf i år.

Collage_juli18beskuren

Solen fortsätter att skina med oförminskad kraft, så markisen är fortfarande helt utfälld för det mesta. Räcket på uteplatsen är nu helt borta (uppeldat) och de amerikanska däckstolarna har fått flytta dit, Nästan allt växtfix har flyttat till kompostplatsen. Däckstolarna används flitigt på dagarna, när det är alldeles för varmt för att jobba i trädgården.

Majsen börjar bli min stolthet i trädgården i år. Trots att det har blåst kraftiga vindar vid några tillfällen verkar majsen inte ha tagit skada. Min ”säkerhetsanordning” för att bygga vindskydd för majsen har alltså inte behövts.

20180701_145244

Ett gammalt stenparti?
Bredvid majsbädden syns ett av projekten som blev gjorda under juni, mer eller mindre ofrivilligt faktiskt! Jag började så smått att skala bort lite mossa och ett tunt lager jord på några stenar som låg i dagen. Men jag blev nyfiken på hur mycket sten det låg där för ganska snart stötte jag på fler större stenar. Till slut hamnade jag på ett lager med byggplast IGEN!!!!!! Det var ju inte första gången det hände här på tomten på Evatorp. Tydligen hade det lagts ett lager byggplast under stenarna, så det hela måste ha varit ett gammalt stenparti. Så projektet växte snabbt till ett mycket större, men skam den som ger sig. Jag har rivit bort den mesta av plasten men det finns några bitar kvar som ligger under de allra största stenarna.

20180701_145507

De flesta stenarna som jag flyttade på lade jag tillbaka i en mer eller mindre oordnad hög. Innan jag bestämmer mig för vad jag ska gör med ”stenpartiet” får Buddha, krukor med olivträd, krukor med penséer och mitt betongrabarberfat pryda stenhögen.
Bredvid stenhögen har jag planterat den Ormhassel jag fick när dotter med familj flyttade tillbaka till Sverige efter tre år i Bayern/Tyskland. Jag hoppas den kommer att växa på sig och bli en riktigt ”ormig” buske, nu när den har sluppit ut ur krukan den stått i fram tills nu.

Rabarberbladet har nästan torkat färdigt så snart kan jag börja ta bort det och få fram ett helt rent betongfat. Det ser lovande ut.

20180701_145523

Ha det gott alla sommarledig människor och alla ni andra också!
signatur2018

Detta inlägg publicerades i Månadsbilder och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s