Hejdå juli! Välkommen augusti!

I dag är det dags för månadsbilden för augusti (kvällsbild):
Collage_aug18

Ojojoj. det är inte mycket kvar av gräsmattan (mossmattan). Det gröna är klöver, maskrosor, fibblor och gulmåra. Små Blåklockor och Rölleka trivs också på den här ”öknen” som är nu efter 3 månaders torka.

20180801_201617

Majsen växer på och man kan börja känna kolvar i bladvecken. Jag har stödvattnat med ”guldvatten” och rent vatten några gånger. En liten, liten majskolv har jag skalat fram och smakat på. Den ljuvligaste minimajs man kan tänka sig!

Altanen/Verandan har blivit några plankor smalare. Rivningen är alltså påbörjad! Den här uteplatsen ska ner på marken och så blir det en trappa vid dörren i stället. Underlaget har jag inte bestämt än, men troligen blir det trätrall. Det är skönast att gå på och möblerna står bra skyddat från markfukt.

Äppelträdet börjar ge äpplen. Tyvärr är de inte så goda, men de får göra nytta på komposten. Hinner jag ta några som ser mogna ut, innan de ramlar ner, hamnar de i yoghurten. Tillsammans med kanel blir det smaskens.
Det har kommit upp en solcellsdriven lampa i äppelträdet. Nu när det är mörkt några timmar på natten lyser den så fint där borta. Den påminner skarp om de rislampor som var så populära i min ungdom.

20180801_201505

Eldningsgropen börjar tyvärr bli en ny fulhörna, eftersom det fortfarande år eldningsförbud. Visserligen kan man elda på sin egen tomt, men jag vågar inte riskera något! Tillsammans med resterna från de kraschade kompostbingarna och resterna av staketet runt altanen, ligger det nu också några plankor från altanen där och ”fular ner”.

20180801_20124920180801_201229

Nu blir det varmt några dagar till, men sen blir det mer ”normal” sommartemperatur för att vara i Sverige. Tyvärr ser det inte ut att vara så mycket regn i sikte.

En skön början på den sista sommarmånaden/första höstmånaden önskar
signatur2018

Detta inlägg publicerades i Månadsbilder och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s