Höst-installation

Så här höstig kan en installation se ut när man har klippt ner, grävt upp och flyttat en Humle. Lianerna som växer ut på en säsong är gräsligt långa och intrasslade i varandra. Lianerna räckte flera varv runt hinken.

20180829_124346

Kottarna på Humle är jättefina men himmel vilka rötter den växten har!! Det var inte det lättaste att försöka få fatt på alla rötter som sträckte sig LÅNGT bort. Jag misstänker att det ligger små rotdelar kvar och att jag kommer att få dra upp en massa nya plantor på gamla stället i fortsättningen. En humla ta man ju inte så lätt död på.

Nu ska Humle-plantan (uppdelad på 3) få klänga längs den västra väggen på car-porten. Tidigare stod den vid en västervägg på torpet. Det var den platsen jag kunde hitta på när jag kom till Evatorp för tre år sen, men det är inte det mest lämpliga ställe att ha en Humle på. Framförallt för att risken finns att rötterna växer in under huset och det kan ju få katastrofala följder. Men nu är det åtgärdat!

signatur2018

 

 

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s