Ris blev till flis blev till marktäckning, och jag har en egen måne

Jag fick en släng av hjärtsnörp och kände en viss panik när det började ryka ur en av flishögarna. Den var varm! De hade börjat hända saker (kompostering) i den efter några dagar. Det var som tur var inte rök utan vattenånga som ”rök”.
Mina grannar hade en annan upplevelse av en flishög på sin tomt. Den hade börjat brinna, så brandkåren var tvungen att komma hit och släcka. Jag bodde inte här då, men jag hann se deras flishög efter branden och släckningen, innan den fraktades bort. Det var en svart syn en bra bit ner i högen.

Snabbt som ögat började jag skyffla flis på skottkärran och breda ut den i ”Frukt & Bär”. Nå´n markduk hanns inte med i det första skedet utan det gällde att få ut fliset så snabbt som möjligt, tänkte jag. Det kanske inte var en sån himla panik, men jag vågade inte chansa.

Som ”grädde på moset” skulle jag få gäster på kvällen och skulle åka bort dagen därpå. Gästerna kom, men resan fick jag ställa in. Jag vågade helt enkelt inte lämna Evatorp om det skulle börja brinna i någon av högarna. Dramatiskt värre 🙂 !

Nästa vända hann jag lägga markduk under fliset. Nu ligger det flis som marktäckning i nästan hela ”Frukt & Bär”. Odlingstunnelns plast är borttagen, Den höll på att blåsa bort ända till Laxå en av dagarna när det blåste storm, eller kuling iaf. En solcellsstyrd lampa hänger i ”taket” på skoj. Den lyser så fint, som min egen måne, i mörkret.

20180914_202735

Nu är markduken slut och den första, största, högen är borta.

20180914_085132
Återstår att köpa mer markduk, ta hand om den andra flishögen och lägga ut fliset mellan pallkragarna i Köksträdgården och på marken i resten av ”Frukt & Bär”. Sen tar ”trädgårdsmästaren” semester från skyfflandet ett tag.

signatur2018

 

Detta inlägg publicerades i Ekosofi, Frukt & Bär och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s