Månadsbild november 2018

CollageNov18aBeskuren

Nu är Evatorp mer eller mindre stängt för säsongen. De sista trädgårdsmöblerna ska in i uthuset när vinterdäcken är utplockade.

Vitlöken ska i jorden i Köksträdgården, men det är lite för varmt ännu. Palsternacka är sådd i en pallkrage. Fröerna är från en palsternacka som övervintrat sen 2017 (alltså sådd på hösten 2016). Experimenterandet fortsätter alltså. Vi får se vad som händer i vår.

Vintersallat ska sås i en pallkrage med lock. Spenaten sådd i början av augusti fortsätter att växa och jag kan nog skörda en (liten) omgång till. Hjortarna har gått hårt åt både mangold, purjolök, sandsenap, ärtskott och andra gröngödningsväxter, jordgubbsblast, hallonbuskarna, broccolin, rödkålen och grönkålen. Nästa år ska jag vara mycket bättre på att täcka så att de inte kommer åt. Nu är grönkål och brysselkål under en skyddande fiberduk, så någon (liten) skörd hoppas jag på till jul.

I Ovalen och Mormorsrabatten har hjortarna också varit och smaskat.
Ja, vad gör man!!??

signatur2018

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Månadsbilder och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Månadsbild november 2018

  1. Fy, så tråkigt när man inte får behålla godsakerna. Här hjälper otvättad fårull mycket bra. Jag lägger ett lager som marktäckning i lådor med övervintrande grönsaker och har fått behålla allt sen dess. Tidigare var allt renätet, inklusive stenpartiväxter, jordgubbar och murgröna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s