”Ett projekt i veckan” – vecka 2 och 3

Jag har hakat på ”Ett projekt i veckan” som Förvaringsdrottningen driver på sin blogg.
förvaringsdrottningen2019aVecka 1 – Gör en egen prioriteringslista (på allt som irriterar dig och som ska åtgärdas i hemmet). (Inlägg om mitt projekt vecka 1 finns här)
Vecka 2 – Skapa utkorgar i ditt hem
Vecka 3 – Köket: organisera kastruller, stekpannor och bunkar

Pga en kraftig förkylning, feber och sängläge förra veckan, kommer mina projekt för både vecka 2 och 3 här.

Vecka 2 – Skapa utkorgar i ditt hem
Korgar finns det gott om hemma hos mig. De är användbara till ALLT. Jag har en korg som åker upp och ner mellan våningarna i Nya Villa Linnea.

20190113_091323
Just nu ligger det näsdukar, värktabletter, näsdroppar, halstabletter och cerat i den. Då har jag allt på plats när jag förflyttar mig mellan sängen (på övervåningen) och tv-soffan (på nedervåningen).

Visserligen inga korgar, men väl backar för sån´t som ska ut ur huset och till second hand eller återvinningen. IKEA´s SORTERA fungerar ypperligt till det. Jag har haft en uppsättning av dessa sorteringsbackar vid flera tillfällen. Där sorterar jag glas, metall, elektronik (batterier, glödlampor etc) och hårdplast, förvarar papperskassar och här mellanlandar så´nt (smått) som ska till second hand. I korgen längst till vänster hamnar det som ska till pappersinsamlingen eller användas vid nyanläggning av odlingsytor på Evatorp.
20190113_091242Större saker som ska ut ur huset står ”på vänt” i garaget.

Vecka 3 – Köket: organisera kastruller, stekpannor och bunkar
När jag packade upp de flyttkartonger som innehöll saker till köket, ”slängde” jag bara in de där de fick plats. Oftast i samma ordning som i köket i Gullspång. Det finns betydligt mer utrymme i det nya köket, så det här projektet passade mig utmärkt.

FÖRE/EFTER-bilder
Under den inbyggda spisen finns ett utrymme som jag inte hade förut. Där finns nu bara så´nt som jag använder ofta. Jag behöver inte heller lyfta upp en massa formar när jag skulle ha en plåt eller stekpanna, vilket var orsak till mycket irritation tidigare.

övre lådan under spisen
Före/Efter

nedre lådan under spisen
Före /Efter

Små, små åtgärder, men ack så viktiga!

Ett nytt skåp för mig är det som finns i hörnet vid murstocken. Där kan man stapla mycket mer på höjden än vad jag har fattat tidigare. Det är alla formarnas nya ”hem”.
20190119_093452

Jag har inte riktigt vant mig vid att ha så pass mycket mer utrymme i mitt hem än vad jag hade tidigare. Det går att sprida ut sakerna mycket mer. Det är inte bara på gott, tycker jag. Man får plats med mycket mer också. Men jag ska verkligen försöka att inte proppa alla utrymmen fulla med saker, grejer och pinaler som är ”bra-att-ha”, som ingen annan vill ha eller som är i ”man vet ju aldrig”-kategorin.

Häng på du med!
Det är skoj, utmanande och lärorikt.
signatur2019a

Detta inlägg publicerades i Nya Villa Linnea och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s