Månadsbild november 2019

Med årets första snö hälsas november välkommen!

novCollage2besk

November är absolut inte min favoritmånad. Det är mörkt, blött, kallt och ruggigt. Vit snö lättar visserligen upp mörkret, men det är ändå lite väl tidigt med snö på våra breddgrader redan i november. Snön kommer nog inte ligga kvar så länge, men det vankas minusgrader senare i veckan, så man vet ju aldrig.

Det mesta är omhändertaget på Evatorp, förutom grönkålen som fortfarande står under nättältet. Hjortar gillar grönkål, om ni inte visste det. Jag trodde jag skulle få ha grönkålen i fred nu när larver och fjärilar hade gjort sitt, men icke!!

Så här såg det ut en dag när hjortarna hade hittat ett hål i nättältet som jag missat.

Lite här och var har grönkålen hämtat sig. Vilka kämpar de där växterna!

Odlingstunneln
Odlingstunneln ska få stå kvar under vintern. Inte för att jag ska odla i den under vintern, men tidig, tidig vår kanske? Dessutom ska de bli intressant att se hur den klarar kylan och snön. De extra stöttorna i taket, som höll regnet borta i somras och nu under hösten, kommer förhoppningsvis att kunna hålla snön borta från att ansamlas och knäcka taket.

Förkylningstider
För egen del har jag inlett november med en kraftig förkylning. Mitt immunförsvar måste vara i botten, det var ju inte länge sen jag hade influensa. Det blir att preparera mig ännu mer med ingefära, c-vitamin, bra sömn, vila, utevistelse, promenader, bra mat, mycket frukt och grönsaker. Jag måste nog dessutom undvika folk ……..

Men jag hann att fira Halloween tillsammans med en massa härliga Quinns förra fredagen innan förkylningshelvetet brakade loss.

FB_IMG_1572780714679

Foto: Lilian Davis

signatur2019a2094802253507579929.png

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Månadsbilder och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s