Ny ”Eldig Rabatt”

De första åren på Evatorp hade jag en ”Eldig Rabatt” med gula, orange och röda blommor (eller det var iaf meningen att det skulle vara så). Numera är det jordgubbsland där.
Jag har saknat en fin plats i söder för Tagetes, Ringblommor, Krasse och Solrosor, så nu är förberedelserna för en ”Eldig Rabatt” i full gång på tomten på Villa Linnea, ut mot Rusthållaregatan.

20200203_115506_LI

Det blev ett tillfälligt stopp i förberedelserna när det plötsligt blev några dagar VINTER.

Men vintern blev kort, bara några dagar, så snart var jag i gång igen.

För att hålla gräset och det värsta ogräset borta, lades ett tjockt lager wellpapp, tidningar och annat papper ovanpå gräset och sen vattnades, vattnades och vattnades det. Jag fick god hjälp av regnet som kom medan jag höll på.
Uppe på det jord.
Jorden kommer från en nedlagd rabatt intill huset. Alldeles intill huset vill jag inte ha någon jord. Där vill jag helst ha grus. Det mår huset bättre av, tror jag.
I denna varma vårvinter har jag på försök sått några egna solros-, ringbloms- och tagetesfrön. Går det, så går det, tänkte jag. Annars får jag så nytt.

Nu får rabatten vila under fiberduk tills det blir vår på riktigt.

Det finns mer att rensa upp ut mot gatan och mer att förbereda för utökade rabatter, så jag är inte sysslolös på något sätt. En Örtagård i söder (vid Persikoträdet) är det första som ska förberedas inför flytt av diverse kryddor och örter från Evatorp.
sign1

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Nya Villa Linnea och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.