Sparris

I dag har jag varit ute på Evatorp och fixat med de 5 pallkrageplatserna som innehåller Sparris. Några äldre sparrisplantor har börjat visa sig så (pytte)smått. Det blev jag jätteglad för! I år får jag nämligen skörda lite mer än bara smakprov.
20200426_150848
20200426_150258_LI
Men allra gladast blev jag över att de sparrisplantor som jag sådde förra året hade klarat sig. De har stått i en av pallkragarna i halva mjölkpaket och med ett täcka av löv och ensilage i vinter. Så i dag planterade jag 9 nya sparrisplantor i två av pallkragarna. Tänk att det lyckades!!

De var sytrådssmala, men ack så härligt att se dem komma upp även i år. Förra året blev det riktigt kraftiga ”plymer” av Sparrisen som växte upp från fröerna, så jag hoppades att de skulle klara sig. Och de gjorde de!

En arbetsam, härlig, solig och nästan vindstilla dag ute på Evatorp gjorde att den inställda helgen i Stockholm kändes uthärdlig.

sign1

 

 

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s