Nya Köksträdgården ”in the making” eller Har man inte jobb så skaffar man sig.

Nu när Örtagården och Stora Rabatten mer eller mindre är flyttade och klara, börjar jag spana in hur jag ska arrangera den nya köksträdgården på Villa Linnea. Några pallkragar har fått flytta från Evatorp för att vara placeringsobjekt när jag måttar in var Köksträdgården ska ligga, var/hur jag ska klippa gräset och/eller gå mellan pallkragarna etc. Nu när jag vet var den nya odlingstunneln ska stå, utgår jag från den. Alla pallkragar ska målas svarta innan de placeras ut.

20200803_110900
Utsiktsbilder från den nymålade altanen. Det är inte mycket jag behöver se av odlingstunneln därifrån, och det är jätteskönt.

En av ”kubikerna” för insamling av regnvatten ska få flytta hit så småningom, så det ska göras plats för den också under stuprännan. Den ska ersätta regntunnan på ca 200 l. På klädvädringsstället hänger två ampeljordgubbar och några ampeltomater. Gardinerna är till för att skydda de mogna jordgubbarna från fåglar (skator).

Köksträdgården ska inte flytta hit än på 1-2 år, men det ska bli sallater, rädisor och annat smått och gott som man vill ha på morronmackorna redan nästa år. Odlingstunneln ska tas i bruk redan nästa år med odling av tomater och gurka (slang- och inläggnings-).

Nu jobbar jag vidare på detta (ganska stora) projekt. Mest fundersam är jag över hur jag ska få hit så mycket jord som möjligt från Evatorp, så jag slipper köpa ny.

sign13748452648351088748.png

 

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Nya Villa Linnea och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s