Flyttkarusellen fortsätter bland Blåbärsbuskarna, och annat, till Surjordsrabatten

De amerikanska Blåbären och Vårälväxingarna har grävts upp på Evatorp och flyttat till nya Villa Linnea. Det är lite före tids-schemat, men men ….. På bilden syn även några svartvinbärsplantor som eventuellt ska planteras vid nya odlingstunneln nästa år.
20200910_111744

Surjordsrabatten är uppbyggd av grässvålen från Tuttifruttirabatten, diverse ogräs, diverse blomrester och gräsklipp, både från Evatorp och nya Villa Linnea. Överst ska det ligga ett lager av stallströ (torv) för att göra rabatten sur (lågt pH). Som marktäckare har jag transplanterat massor av Smultronplantor från jordgubbslandet på Evatorp. Smultronen var nära att kväva jordgubbsplantorna där. De är smått invasiva de där Smultronen med sin fantastiska förmåga att reva sig! I den här rabatten kan de får reva sig bäst de vill.
20200910_111504
Mot garage-väggen har jag satt Bolltistel (från Evatorp) som avskärmning mot väggen för att skydda den från infallande jord. Vi får se till våren om det funkar.

I ena änden har jag planterat Vintergröna. Vintergrönan kommer ursprungligen från min dotters trädgård och har mellanlandat på Evatorp några år. Vintergrönan avslutar Surjordsrabatten åt det hållet och jag hoppas den kommer att sprida sig.

I Surjordsrabatten finns sedan tidigare den Tuija och de Ädelgranar jag hade i Gullspång som avgränsare på en av uteplatserna. De har mellanlandat på Evatorp de också, men de trivdes inte där. Nu får vi se om de repar sig, annars gräver jag upp och slänger dem.

Vidare ska två buskar Blåbärstry flyttas hit från Evatorp. Sen tidigare finns en Rönnsumak (skott från dotter i Rimforsa) och en rolig regnmätare i form av en groda som sitter och metar.

sign

Detta inlägg publicerades i Nya Villa Linnea och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s