Ingefära-shot

Ingefära-shot behöver man stärka sitt immunförsvar med så här års. Inte bara pga Corona utan även för vanliga förkylningar och vinterinfluensa. Om det hjälper mot vinterkräksjuka vet jag inte, men vi verkar ju klara oss från detta elände rätt bra med handtvätt, avstånd och annat som FHM rekommenderar oss att göra.

Jag gör min egen ingefära-shot, för det mesta. Jag river färsk ingefära och lägger i en glasburk och fyller på med vatten.

20210204_120333Efter nå´t dygn eller så i rumstemperatur sätter jag lock på burken och ställer in den i kylskåpet. Där får den stå i ca 1 vecka. Sen silar jag burkens innehåll i en vanlig, ganska grovmaskig, sil och fyller små flaskor med ingefäravattnet. Flaskorna ställer jag i frysen för att slippa tillsatser och plockar upp en flaska åt gången och tinar. Mina små flaskor räcker till ca 3 shots =3 dagar och på den tiden hinner inget hända med innehållet i flaskan.

Det blir lite grums i flaskorna så man måste skaka om den upptinade flaskan innan man häller upp sin shot. Jag späder med vatten innan jag dricker för annars tycker jag det blir alldeles för starkt.

Gör din egen ingefära-shot du också!
Lycka till!
sign21

Detta inlägg publicerades i Ditt&datt, Ekosofi och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s