Förodlad Squash

Jag brukar aldrig förodla squash utan sätter fröerna direkt i jorden ute i köksträdgården. I år gjorde jag ett undantag för att kolla om de gamla fröerna jag hade kvar sen förra året grodde över huvud taget. Det gjorde dem … allihop. Så nu har jag tre krukor med squashplantor. Några blommor har jag nypt av för att spara plantans energi tills de ska planteras ut. Över påsken satte en av plantorna fart och skickade iväg en blomma. Den hanblomman är nu borttagen.

Vi får se om plantorna klarar sig ända tills det blir vår/försommar och de ska förpassas ut på förra årets trädgårdskompost på Villa Linnea. Där har jag planerat för att de ska växa ohämmat och ge mig massor med squash, så jag har till matbrödsbaket hela vintern och ända tills jag har nya att skörda nästa sommar.

Våren lär dröja ett tag till för vintern gjorde sig påmind i slutet av påskhelgen med stormvindar, ymnigt snöfall och trafikolyckor på E20. Jag körde förbi dagen efter, men jag så var lastbilarna hade kanat av vägen mellan Laxå och Finnerödja. STORkaos hade det tydligen varit.

Nu ser jag fram mot en varmare vecka så det blir ett nöje att börja fixa i trädgården.
Just nu känns det alldeles för kallt.

sign21

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Nya Villa Linnea och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s