Det är (tyvärr) på misstagen man lär sig!

Mina ståtliga Kronärtskockor hade fått löss, så jag sprutade med hård vattenstråle för att få bort dem. Det hjälpte ett tag, men snart var det fullt med löss igen. Diskmedel/Såpa i vattnet skulle visst vara bättre!? Jag har en blomspruta med diskmedel/vatten-blandning stående så den tog jag och sprutade på de två skockorna som kommit längst. De var det ju viktigast att rädda. Men jag tänkte inte på att jag även blandat i ättika i blomsprutan för att få bättre effekt vid rengöring.

Ättika är bra mot ogräs och det funkar bra på Kronärtskockor också!!!!

20210705_173510

Jag hann tyvärr spruta ner två av skockorna innan jag kände lukten av ättika och hejdade mig. Många fula ord kom upp i mitt huvud och ut ur min mun. Tur ni inte hörde mig, 

Så nu är de två Kronärtskockorna på rehab med daglig vattendusch för att förhoppningsvis kvickna till, men det ser dystert ut!

Som  ni ser fick även några blad smaka på ättiksblandningen.
Jag får iaf glädja mig åt att lössen är borta.

😦 Det är på misstagen man lär sig! 😦
sign21

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården, Nya Villa Linnea och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s