Trädgårds-hacks med GardenR

Varje odlingssäsong vill jag gärna experimentera med något nytt. Antingen någon ny grönsak eller blomma, något nytt odlingstillbehör eller något annat nytt. I år blev det förkultivering i ett arrangemang med två creme fraiche-burkar enligt ett tips från GardenR.
Har ni inte varit inne på GardenR, så gör det nu! Man får massor med roliga tips. Oftast är tipsen enkla och tipsen bygger oftast på återvinning och återbruk. Man kan följa GardenR på facebook också.

I det här tipset/”hacket” (ett förkultiveringskärl) sätter man en liten creme fraiche-burk i en stor burk. I den lilla burken har man gjort hål i botten och trätt i en remsa wettex-duk och sen fyllt med jord innan man sår sina frön i den, för mig tomatfrön. I den stora burken har man vatten och där ska wettexduksremsan sticka ner och suga upp vatten till den lilla/övre burken. Efter ett litet tag grodde tomatfröerna och såg ut så här. Det verkade ju fungera alldeles utmärkt!
20220307_092314

sign

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s