1 juli – månadsbilder + fredagsblomma (vit Pion)

Överföringen av videos från telefonen till datorn har gått i strejk, så det blir stillbilder på Tuttifruttirabatten den här högsommarmånaden. Juni fick inte heller någon video, inte ens några stillbilder. Det känns trist, men jag får väl konsultera någon ”tonåring” som förstår sig på så´nt här.

Borstnejlika från egna frön förra året. I år ska det samlas fler frön!

Lupinen blev ljusblå, en eldig Alunrot är felplacerad och ska flyttas, Funkiorna har tagit sig alldeles utmärkt och Bolltistlarna får fina bollar i år.

De blommande Funkiorna tävlar med Blåklockorna om att vara högst, men högst är Digitalisen.

I Rundeln kommer pumpaplantorna med fart nu i värmen. Några självsådda Ringblommor har också tagit plats där och en har gått i blom. Det är kul när så´nt händer.

Blåbärstryns bär gick tydligen till fåglarna. Jag får komma ihåg till nästa år att ha fågelnät, men det blir Krusbär till kompott till yoghurten. Den får bär redan första året efter flytt. Det är storartat!

Pionerna blommar i så´n mängd att jag har kostat på mig att plocka några och sätta i vas. Den här pionen är från Evatorp. Det får bli veckan fredagsblomma.
20220629_171608

En fin början på juli önskar
sign21b

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Månadsbilder och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s