Före- och efter-bilder

Jag gillar skarpt före- och efter-bilder. Här kommer några före/efter-bilder från min röjning av en bit av den del av tomten som ska bli köksträdgård. Gräset var så högt att det skymde allt sly som fått växa till sig. Det har blivit ett väldigt ojämnt underlag med åren och det är ganska många ”stubbar” som ska tas bort och/eller hållas efter. Vi får se hur det slutar!
FÖRE
20150810_164309
20150810_163256
EFTER
IMG_3506
MELLAN
IMG_3507Mellan-bilden lägger jag in bara för att visa hur det såg ut ”under” gräset, efter första vändan med trimmern och på några ställen även med gräsklipparen. Eländigt skulle jag kunna sammanfatta det hela!
Finns det nå´n som har nå´t bra tips om hur man lättast blir av med ”stubbarna”? Jag vill inte använda ”gift”, så det är väl bara att gräva och såga kanske?!
I vilket fall som helst måste jag införskaffa mig en röjsåg. Trimmern kommer nog att skära annars och gräsklipparen vägrar köra i så eländig terräng.
Belöningen var ju de fina hostorna/funkiorna som jag hittade, men jag hittade också en annan liten blomma/växt. Vad kan det vara? Marktäckande bladverk och blomma på hög stängel. De flesta blommorna var överblommade och man ser en fröställning i bakgrunden.
IMG_3503

sign2PS Rishögen till höger ska köras i kompostkvarnen och bli flis. Det finns outsinliga källor till mer flis i skogen ;). DS

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Före- och efter-bilder

 1. Sheegwa skriver:

  Vilket slit du verkar ha däruppe! Jag hoppas att du inte gör som jag och kör järnet ena dagen för att bli stillasittande i tre, pga överansträngning. Men du är nog klokare än så!! 😉

  Gilla

 2. anjahill skriver:

  Tänk att det blir så stor skillnad! Jag tycker att den lilla blomman ser ut som en nejlika av något slag. Färgen på bilden stämmer nog inte riktigt. En och en anna nejlikblomma kan få för sig att titta upp även så här års.
  Kolla länken:https://sv.wikipedia.org/wiki/Nejliksl%C3%A4ktet

  /Anja

  Gilla

 3. Anna skriver:

  Visst är det kul med före-och-efter-bilder. Fint med solrosbuketten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s