Upphittat

Det fanns inte en enda planterad blomma på Evatorp trodde jag, men till min stora glädje hittade jag, bland vild- & högvuxet gräs, fyra Hosta/Funkia-plantor. Det måste vara mycket kraft i dessa plantor som har överlevt, och faktiskt blommat, den ”icke-behandling” de blivit utsatta för.

Nu är plantorna uppgrävda och satt i karantän i de pallkragar som markerar den blivande Örtagården. Till våren ska jag plantera Hostorna/Funkiorna i den del av tomten som ska bli skogslund. Var skogslunden ska få växa fram har jag inte riktigt bestämt än, men jag ser fram mot att äntligen få plantera mina Skogsaster-plantor som aldrig kom i jorden den här säsongen.
IMG_3495.JPG
Vem vet, jag kanske hittar fler gömda & glömda växter att bevara när jag fortsätter att röja på tomten!?
sign2

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Upphittat

 1. Britt inger Dahlberg skriver:

  Vad spännande och underbart det är du värd oj vad intressant det måste vara också kramar

  Gilla

 2. Sheegwa skriver:

  De såg allt lite malplacerade i det höga torra gräset. De gör sig absolut bättre i din lund sen!!

  Gilla

 3. anjahill skriver:

  Måste säga Eva Linnea att jag är stum av beundran över din energi och vilja. I mina ögon är du en riktigt beundransvärd kvinna.
  Du kommer att skapa ditt alldeles eget paradis även om allt måste få ta sin tid. Du måste ju hinna njuta också. Är torpet vinterisolerad? Om inte: Kommer du att göra det? Har du rinnande vatten? Inne-wc? Verkar torpet friskt utan fukt och mögelskador?

  Lycka till med även nya växtfynd på tomten! Visst blir det spännande att upptäcka på våren vad som pluppar upp av gamla kulturväxter?! Håller tummarna för dig och dina projekt!
  Kram, Anja

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s