En bra början

Det här ska bli en örtagård så småningom. Man ska ju ha nära till sina örter har jag läst nå´n stans, så örtagården är placerad alldeles utanför trädäcket vid entrén. Där är det sol hela dagen, så jag tror det kommer att bli en fin örtagård så småningom. Under vintern får dessa halvruttna pallkragar agera stöd och samlingsplats för alla krukade perenner som kommer från min förra köksträdgård, min förra örtagård och mina tidigare rabatter. Jag har grävt upp och krukat för glatta livet nu under hösten. För en del växer blir det nog kärvt att överleva, men jag chansar och hoppas på tur.IMG_3492
Pallkragarna ska bytas ut mot nya våren 2016 och räcket runt trädäcket ska målas vitt, eller tas bort. Nu ser det ju förskräckligt ut, men innan vintern tycker jag inte att det är så stor idé att fixa till det. Bestämmer jag mig för att ha räcket kvar, blir det ett av de första målarprojekt som jag tar i tu med i vår. För övrigt är det bara att köpa en jättestor burk vit utomhusfärg och fortsätta med husknutarna, vindskivorna och fönsterbågarna. Häpp! Det blir det stora och det enda som kommer att göras på huset nästa år. Inomhus blir åtgärderna som behöver göras = Husprojekt 2017. Man kan ju inte göra allt på en gång, även om man är helt ledig och kan ägna hela ”arbetsveckan” åt hus & trädgård.
sign2

Detta inlägg publicerades i Örtagården, Köksträdgården. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till En bra början

 1. Anne-Lie skriver:

  Så lustigt. JAg tänkte på dig idag när jag åkte genom Nöbbele. Undrade hur du har det. HAr inte sett några nya inlägg. Men så kollar jag min blogglista ikväll och här är du ju med ett nytt inlägg. Kul!
  Kram!

  Gilla

 2. Sheegwa skriver:

  Tänk, nu är du på plats i Evatorp! Och redan har planeringen och förberedelserna startat!
  Snart har du boat in dig och du har lärt känna varje vrå!
  Hoppas ni ska trivas tillsammans! Lycka till!

  Gilla

 3. lunasblogg skriver:

  Intressant! Du kommer inte vara arbetslös ser jag. Litet tips du kan riva staketet och göra extra höga pallkragar som stöd åt golvet eller en snickrad hög och smal odlingsbinge längs med altanen. Kanske litet trappsteg även på andra gaveln. Ursäkta men jag ser alltid alternativa lösningar. Det är en yrkesskada.
  Ha det bra!
  Luna

  Gilla

  • Eva Linnea skriver:

   Hej Luna! Jag tänkte faktiskt samma tanke när jag satt och fikade på uteplatsen i dag på em. Tre våningar pallkragar och inget staket. Så får det bli! Tack för inspiration Luna!
   /Eva Linnea

   Gilla

 4. Anna skriver:

  Grattis till torp och ny blogg. Ska bli trevligt att följa och WordPress är ju en bra bloggplattform. Bra kommentarsfunktion att kunna länka till sin egen blogg tänkte jag samtidigt som jag kom på att jag slutade blogga på tio-årsdagen i mitten av juni. Kanske återkommer jag, kanske inte med min blogg, men din blogg återkommer jag snart till. Ha det så gott!
  /Anna

  Gilla

 5. kerstin Lindell skriver:

  ,Lycka till Jag tror du kommer göra Evatorp till en fin oas

  Gilla

 6. Pingback: Örtagården har blivit större |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s