Första projektet på Evatorp i hamn

I går gick jag lös på den första dungen med ”sly” av olika sorter, som jag vill ha bort på tomten. Jag vill ha öppen & gräsbevuxen mark på så stor del som möjligt på den här delen av tomten (nord och nordost om huset) för att kunna förbereda med pallkragar inför nästa års odlingssäsong. Där det inte ska var pallkragar vill jag kunna gå fram med gräsklipparen utan problem. Mellan pallkragarna ska de ligga markduk och flis/täckbark, men utanför odlingsområdet vill ja kunna ta så mycket gräsklipp som möjligt för att lägga på odlingsbäddarna som gödning. Täckodling kallas det visst ;).
Det tog några timmar med sekatören. En del sly hade vuxit till sig så pass att jag var tvungen att ta till sågen, men ett av de kraftigaste fick stå kvar, tuktad och ”stammad”. Det är en ask och tankarna går förstås till Yggdrasil (asagudarnas världsträd).

FÖRE/EFTER

Jag gick också lite på försök lös på nästa projekt, fortsatt rensning av sly och förvuxet gräs ända fram till skogsdungen. Där kommer de första pallkragarna att ligga.
Trots att detta är nord och nordost om huset är det faktiskt mest sol där. Söder om huset ligger skogsdelen av tomten och där skuggar de kämpahöga träden alldeles för stor del av tomten och för stor del av dagen. Åt norr är det bara det lilla huset som kastar en lite skugga över tomten.
I dag är det väldigt blåsigt och lite regnigt, men det blev ändå en skogspromenad med några små fynd av kantareller. Det blir gott i kvällsomeletten.

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s