Två egna ståtliga Lärkträd

Jag har två alldeles egna, ståtliga och fina Lärkträd på tomten.
IMG_3591IMG_3595
Det ena Lärkträdet står alldeles vid den östra gräsmattegränsen mot skogen och väl synlig från altanen. Det är en högrest ”madame” på säkert 40 m. Hon har massor med kottar och en hel del skägglav på grenarna. Det andra trädet står i skogsdungen som ligger norr om tomten. Det är betydligt svårare att fånga den på bild eftersom den skyms av alla andra kompisar som växer runt omkring.
Kottarna trillar ner på gräsmattan hela tiden och jag samlar ihop dem till ett ”stilleben”. Jag har alltid tyckt att lärkträden är fascinerande med sina fina små kottar, sin skiftning till orange och med barren som de fäller på hösten. Kottarna är så dekorativa och förekommer i de flesta gör-det-själv-idéer till jul. I år blir det nog lärkträdskottar som tema till advent och jul. Läs mer om Lärkträdet på Wikipedia här. Den dagen jag behöver virke som ska stå emot det mesta (i t.ex. odlingslådor eller dylikt) får jag väl fälla de här träden. Virket är tydligen lika hållbart som tryckimpregnerat trä och eftersom jag eftersträvar att inte ha några gifter bland mina odlingar är det ju ett tilltalande alternativ.

sign2

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Två egna ståtliga Lärkträd

 1. Sanda Cottage skriver:

  Hej Eva-linnea! Jag har helt missat att
  du flyttat! Spännande att följa din nya köksträdgård 🙂
  Det var inte några pallkragar du har där!!

  Jag lägger mig gärna som följare om jag fattar hur jag gör 😀

  Kram och ha en trevlig helg och missa inte att Blooming Friday börjat igen !
  //Veronica

  Gilla

 2. Grattis till lärkträden! Så fina att dekorera med, inte bara kottarna utan även de knottriga grenarna. Här har vi byggt hela lusthuset av lärk och det känns riktigt bra både för samvetet och hälsan.
  Allt gott
  Anette

  Gilla

 3. anjahill skriver:

  Mäktigt och fint! Din blogg är nu bland mina absoluta favvon och jag är full av beundran över din energi. Ditt sätt att hantera livets motgångar borde jag gå på kurs hos dig.
  Tack för att du delar med dig!
  Kram,Anja

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s